HTML

Real-Clean Kft.

A tisztaság nem luxus, hanem a jó közérzet és az egészség alapfeltétele, ami mindenkinek jár. Már több, mint fél egészség!

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Penészgomba - súlyos allergén! Mi tehetünk ellene?

2008.05.28. 17:01 :: Real-Clean Kft.

A beltéri penészgombák sok ember számára okoznak kellemtlen tüneteket. Száraz köhögést, estleg hevesebb légúti allergiás reakciókat, rosszabb esetben a bőrön is megjelenő allergiás tüneteket kiváltva. Ha otthonunkban, munkahelyünkön észrevesszük a gombásodás jeleit, azt mielőbb meg kell szüntetni egészségünk védelmében.
beltéri gombák télen fordulnak elő nagyobb számban, a párakicsapódás (fűtés) miatt. Előfordulásuk: nedves és nyirkos épületek, fürdőszobák, pincék és padlások, régiségkereskedések, nyaralók.
Számos gombaspóra kerülhet a levegőbe cserepes növények földjéből is.
A lakásban tartott növények földjének felső rétegét időnként cseréljük le friss földdel, még jobb ha homokot teszünk rá. Az elszáradt leveleit és virágait minél előbb távolítsuk el.
Hálószobában ne tartsunk cserepes növényt.
 
  • A penészgomba kiválóan szaporodik a rosszul szellőztetett ágyneműben, ezért azt mossuk, vasaljuk, cseréljük gyakran.
  • A penészes falakat kezeljük le megfelelően, hogy a penészgombák spórái ne telepedjenek meg rajta. Távolítsuk el az összes penészt a falakról, csempéről, ablakról, mennyezetről (lehetőleg alkoholos oldattal, mely hosszú időre meggátolja a penész újraképződését).
  • Csökkentsük a páratartalmat, ne párologtassunk a szobában és ne legyen túl meleg.
  • Szellőztessünk gyakran.
  • A fürdőszobában legyen megfelelő szellőzés, vagy hagyjuk nyitva az ajtaját.
  • A zuhanyfüggönyt gyakran cseréljük.
  • Beázás miatt átázott szőnyegektől meg kell szabadulni.
  • Hűtők és fagyasztók ajtajának gumicsíkját rendszeresen tisztítsuk.
 
Ha a penészedés megjelent, azonnal kérjen segítséget takarító szakembertől, aki a megfelelő vegyszerek és technológia segítségével - alapos nagytakarítás és felületkezelés eredményeképp eltávolítja a gombász szennyezőést a fürdőszobbáól és a vizes helyiségekből.
ezután a takarítás után, a kedvező állapot fenntartás érdekében érdemes a nedvesedés mértékétől függően legalább ngegyedévente egy alapos felülettisztítás, hogy az újraszaporpdást megakadályozza.
Ehhez segítséget kérhet munkatársunktól e-mailben az info@realclean.hu címen, ahol a valódi tisztaság szakértői várják levelét.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloditisztasagvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr98492041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása