HTML

Real-Clean Kft.

A tisztaság nem luxus, hanem a jó közérzet és az egészség alapfeltétele, ami mindenkinek jár. Már több, mint fél egészség!

Friss topikok

Linkblog

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hogyan takarítsunk - a nagytakarítás lépései

2010.06.09. 10:29 :: Real-Clean Kft.

Gyűjtsük össze a feleslegessé vált holmikat, szabaduljunk meg attól, amire nincs szükség. Azokat a ruhákat, amik legalább fél éve nem volntak rajtunk gyűjtsük össze, és adjuk át valamelyik segélyszervezetnek. Nekünk már úgysem lesz rá szükségünk. Kerüljön dobozokba, kosarakba vagy a megfelelő fiókba, ami hetek óta hever a szekrény nyitott polcán, rakjunk rendet a kamrában, a garázsban, a pincében.

 

A rendrakást mindig belül kezdjük. A szekrényekben, hűtőben, kamrában, fiókokban. Nézzük át a kamrát, ami lejárt, megromlott, dobjuk ki. Ha már a szekrényekben belül rend és tisztaság van, nincs felesleges holmi, lom és kosz a lakásban, akkor kezdődhet a munka látványosabb része.

Figyeljünk a sorrendre: takarítás közben felülről lefelé, és belülről kifelé haladjunk.

Kezdjük a pókhálózással, folytassuk a portörléssel. Töröljük le a port a ritkábban látogatott helyekről: a szekrény tetejéről, a karnisról, a lámpaburáról (és a belsejéről), a magasan futó gázcsövekről, a képkeretekről.

Ha van rá mód, az udvaron poroljuk ki a szőnyegeket és a faliszőnyegeket. Mossuk ki a nagyméretű ágytakarót, vagy vigyük el a tisztítóba. Napsütéses napon tegyük ki szellőzni a teraszra az ágyneműt, sőt a matracot is. Van olyan ágybetét, amelyet ilyenkor kell átfordítani a „nyári oldalára”.

Az ablakmosás most nem csak az üvegre vonatkozik, hanem az ablakkeretre is: mossuk le róla alaposan a téli piszkot. A szobaajtókat is mossuk le, a takarítás végén pedig fényesítsük ki a küszöböt fémtisztítóval átitatott puha ronggyal. A nejlon függönyök az ablaktisztitás ideje alatt ki is moshatók gépben, s nedvesen vissza is akaszthatjuk őket, mert pillanatok alatt megszáradnak és vasalást sem igényelnek. A sötétítő függönyöket adjuk le tisztítóba.

Ugyancsak ilyenkor időszerű jó erősen felsikálni a terasz kövét, lemosni a korlátot és az  ablakpárkányt. Távolítsuk el a makacs vízkőlerakódásokat a csaptelepekről és a zuhanyfejről (ehhez a műveltehez csak olyan tisztítószert használjunk, ami a fémrészeket nem marja fel).

A kád és a mosdó szélén futó, szilikon alapú fugát nehéz rendesen megtisztítani a penésztől: néhány évenként ki kell cserélni. A fürdőszobában érdemes szelektálni a tisztálkodó és mosószeres flakonok közt. Ami üres, vagy lejárt, vagy nem vált be, menjen kifele, csak a helyet foglalja és a port fogja. A túlélő flakonokat töröljük át, és tisztán tegyük vissza a polcra.

A normál csempefugáról gyökérkefével, polírozókővel vagy 70 százalékos alkohollal el lehet távolítani a penészt és a vízkövet.

A legvégső lépések: a porszívózás és szőnyegtisztítás. Ha már mindenhol rend és  tisztaság van, porszívózzuk fel a lakást fentről lefele, belülről kifelé haladva.

Ha a port összeszedtük, felmossuk a követ és a parkettás részeket, és hagyjuk megszáradni. Ezután jöhet a kárpitok és szőnyegek tisztítása. Ez lehet száraz vagy vizes alapú tisztítás. Ha mindezzel készen vagyunk, szedjük össze porszívóval, ami még felszállt finom por, majd hagyjuk az ablakokat még kis ideig nyitva, hogy a lakás kiszellőzzön.

Addig a tiszta balkonon vagy teraszon pihenjük ki a takarítás fáradalmait.

Ha úgy érezzük, hogy egyedül mindezt nem bírjuk, kérjünk segítséget. Kiváló szakemberek segítenek, hogy a takartítás minél hamarabb elkészüljön, és ne terheljük túl magunkat.

A segítséget itt találhatjuk:www.realclean.hu -A valódi tisztaság

 

 

1 komment

Címkék: takarítás nagytakarítás irodatakarítás real clean

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloditisztasagvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr602068315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Smith 2013.03.23. 19:38:09

A sorrend nagyon fontos a takarításnál, sőt a vegyszerek megválasztása..
www.szonyegtisztitas.hu
süti beállítások módosítása