HTML

Real-Clean Kft.

A tisztaság nem luxus, hanem a jó közérzet és az egészség alapfeltétele, ami mindenkinek jár. Már több, mint fél egészség!

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egészséges munkahelyek - Uniós követelemény a tiszta munkahely

2008.07.22. 13:33 :: Real-Clean Kft.

Az Európai Unió projektek finanszírozása és segítségnyújtás révén tevékenyen támogatja a munkahelyi egészséget szolgáló kezdeményezéseket. Az EU 1996-2000-os egészségfejlesztési cselekvési programja komoly lendületet adott a munkahelyi egészségfejlesztésnek. Létrehozta a Munkahelyi Egészségfejlesztés Európai Hálózatát (ENWHP), amely közös fórumot biztosít a különböző szinteken működő szereplők eszmecseréjének. Az Unió jelenlegi, 2003-2008-as népegészségügyi cselekvési programja folytatja ezt a kezdeményezést, amely a következő években számos európai munkahelyi egészségfejlesztési tevékenység alapjául szolgál majd. Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (OSHA) létrehozása fontos állomást jelent az egészséges munkahelyi környezet kialakítását célzó erőfeszítések sorában.
 
Ezek távolabbi célja egyrészt megteremteni azon intézményes feltételeket, amelyek hozzájárulnak a munkahelyi egészségfejlesztés legjobb módszereinek kiválasztásához és kialakításához, másrészt javítani az emberek egészségi állapotát az egészséges munkahelyi környezet megteremtésére irányuló színvonalas, a tapasztalatokat figyelembe vevő intézkedések ösztönzésével, valamint az egészség és a helyes életmód összefüggésének tudatosításával.
Az egészséges munkahely alapvető kritériuma a tisztaság, a megfelelő higiéniás feltételek. Munkahelyünkön töltjük életünk egyharmadát, ezért nem mindegy milyen levegőt lélegzünk be, milyen fényviszonyok közt fárasztjuk szemünket, s hogy a napi higiéniai szükségletek során milyen fertőzésveszélynek vagyunk esetleg kitéve. Mindezen körülmények befolyásolják közérzetünket, szellemi és fizikai állapotunkat s ezáltal az elvégzett munkánk minőségét és mennyiségét.
Nem mindegy tehát, milyen az az irodahelyiség vagy munkaterület, ahol dolgozunk.
 
A mai modern irodák nagyrészt üvegből, szőnyegpadlóból és laminált padlóból állnak, légkondicionáló berendezéssel kombinálva. Ezen felületek rendszeres, alapos és speciális tisztítást igényelnek, mivel a port és az allergizáló atkákat szívesen vonzzák magukhoz, a légkondicionálás pedig elősegíti, hogy ezek a szennyeződések folyamatosan keringjenek körülöttünk.
 
Az irodaházakban a mosdók és a konyhák több személy által használt terek, melyek ezáltal válnak fertőzések forrásává. Rendszeres és mindenre kiterjedő takarítást igényelnek, ha nem szeretnénk a munkaidőnket orvosra, betegágyra cserélni, vagy kellemetlen közérzetben, szenvedve végigdolgozni.
 
Az egy nedves ronggyal végigtörlünk mindent, majd ugyanazzal fel is mosunk takarítás ideje lejárt.
 
A sokak által használt zárt terek tisztítása speciális tisztítószereket, és takarítóeszközöket igényel, megfelelő minőségű munkát végző személyzetet, aki lelkiismeretesen, maximális precizitással tisztít és takarít, úgy, ha nem még alaposabban, mint otthon.
 
Nem érdemes spórolni azon, hogy egy felületesen dolgozó, elavult módszereket, eszközöket és szereket használó, olcsó takarítást választunk. Hisz, ha a munkahelyi közeg tisztasága minőségi, a munkatársak közérzete és munkakedve is nő, az egészségi állapotuk nem romlik, s ezáltal a munkavégzés is hatékonyabb, a kollégák nem esnek ki oly gyakran a munkából betegség vagy rosszullét miatt.
 
A valódi tisztaság a munkahelyen sem luxus. A valódi tisztaság kifizetődő befektetés már rövid távon is.
 
 
Kérje kollégánk segítségét: www.realclean.hu
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tisztaság irodatakarítás egészséges munkahely

A bejegyzés trackback címe:

https://avaloditisztasagvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr50579922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása